Søk i denne bloggen

onsdag 26. desember 2012

Romjul

Nå vil jeg vise dere hvordan jeg pyntet bordet til jul i år. Det er inspirert av boka Sanselig Jul skrevet av Franciskas Vakre Verden som er en veldig koselig og inspirerende bok. 


Jeg kjøpte naturfarget lin på Ikea, som jeg kun sydde inn i kort-endene. Det skal jo være litt røft.


"Rustikke" julekuler og telysholdere, har jeg kjøpt litt forskjellige steder. En bunt med edelgran som jeg kuttet opp. Hvite roser stukket i oasis i glass pyntet med decopage som står i stil med resten.



Dekket opp med mitt "nye" middagsservise, servietter fra Kid(faktisk:)). Bordkort og stjerner laget av ark med nostalgiske motiv.


Noen kanelstenger for kontrasten sin del (og etter min datters ønske).


Ble veldig fornøyd med dette bordet. Det kommer til å bli dekket slik senere også:).

Fortsatt god jul!



torsdag 20. desember 2012

Engler daler ned i skjul

Nå er det ikke lenge igjen før de gjør det. Dagene går fort. Det jeg ikke har gjort nå blir ikke gjort, tror jeg da. Juletreet er selvfølgelig ikke på plass ennå. Det blir først lillejulaften. Men gavene er i boks og levert ut. Litt handling av mat er igjen. I morra blir det bytur med kino og restaurantbesøk. Det blir kos.



Med gode ønsker for julen til dere alle.

Klem fra Tante Tråd!

mandag 10. desember 2012

Hurra for Huldra

Tilda bade-engel har endelig fått et nytt hjem. Og det nye hjemmet er hos Huldra. Hun gleder seg virkelig til  å flytte inn:)


Kjære Huldra send meg navn og adresse til denne mailen, så er hun plutselig hos deg. 
Gratulerer.




søndag 9. desember 2012

Julemarked på Folkemuseet i Oslo

I dag har dattera mi og jeg vært på julemarked. Det var veldig kaldt men utrolig koselig. Et julemarked av den gode gamle sorten. Sånn som jeg bare har sett på film. Folkemuseet i Oslo er stedet. Keramikkverkested, lys støperi  sølvsmeden, veveriet, apoteket var noen av de som hadde "åpent". I de gamle stuene kunne vi se de bake på gamlemåten, og få kjøpe smaksprøver. Glasserte epler og smultringer. Håndtverk av mange slag.  Her kunne en få kjøpt det meste. Ja det var så fint. Og så var nissene der. Både julenissen og noen fjøsnisser som spiste julegrøt. Her kommer noen glimt fra dagen:







Dette var en koselig 2. søndag i advent, og virkelig anbefales!

Minner også om at i kveld trekkes give awayen, ca kl 21.00.
Vinner blir presentert i morra.
Lykke til!

Klem

torsdag 6. desember 2012

Julerengjøring på badet

Nå er rengjøringa på badet ferdig til jul. Jeg var vasket og ryddet i skap og hyller, mens far i huset har tatt vegger, tak og gulv. Det er deilig å få vasket litt ekstra godt innimellom. Kan ikke si jeg er så flink til å ta slik julevask hvert år. Så i år har vi fått tatt noen rom i alle fall.

Etter at far i huset hadde vasket, pyntet han etter beste evne;) Eller......


 Neida, han prøvde ikke å pynte, alt ble vel bare stablet opp slik at han fikk vaska videre. Uansett så hadde nok jeg flyttet på alt. Sånn ble det når jeg var ferdig:


Det var litt vanskelig å ta bilder her pga lyset. Men dere får et inntrykk. Det går i lilla detaljer nå i adventstida. Disse blir byttet til rødt i jula.


Lilla håndklær med Marius mønster fra Princess. Engleformet honninglys fra Wien, som jeg fikk av far i huset.


Tilda englene mine er fortsatt på plass. De trives godt her.


En gammel kurv jeg har sprayet hvit, til å ha ekstra doruller i. Praktisk:)

Klem

søndag 2. desember 2012

1. advent

Så er snart slutt på denne dagen, den 1. søndag i advent!


Ønsker dere alle en riktig natt og en fin uke!!

Klem